Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jet Airways schrapt internationale vluchten

Gepubliceerd op 12 april 2019 09:15 | Views: 2.674 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

4,31 +0,03 (+0,61%)

AMSTERDAM (AFN/RTR) - Jet Airways schrapt tot en met maandag vrijwel alle internationale vluchten. Alleen een geplande vlucht van Amsterdam naar India op vrijdag vertrekt nog. Hoeveel reizigers worden getroffen, kon een woordvoerster van de Indiase luchtvaartmaatschappij niet zeggen.

Het Indiase bedrijf is een partner van KLM. Reizigers die via de Nederlandse maatschappij boeken kunnen daardoor op de passagierslijst van een vlucht van de Indiase maatschappij staan. KLM zegt er alles aan te doen gedupeerde reizigers via andere vluchten op de plaats van bestemming te krijgen. Ook de Nederlandse maatschappij kon niet direct zeggen om hoeveel passagiers het gaat.

Jet Airways verkeert al langer in financiële problemen. Eerder deze week ging een vliegtuig van Jet Airways op Schiphol aan de ketting. Om aan geld te komen werd de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de maatschappij moeten krijgen.

De malaise bij de luchtvaartmaatschappij leidt in thuisland India tot politieke zorgen. Premier Narendra Modi heeft volgens Indiase media een spoedbijeenkomst gevraagd om over de problemen te praten. Schuldeisers zijn al tijden op zoek naar investeerders die het bedrijf er bovenop kunnen helpen, maar tot nog toe tevergeefs.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare