Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boeing verder omlaag op Wall Street

Boeing verder omlaag op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine koersbewegingen geopend. Boeing zakte verder weg na de fatale crash met het 737 MAX-vliegtuig en het nieuws dat veel maatschappijen en landen het toestel aan de grond houden. Maandag daalde het aandeel ook al flink. Verder verwerkten beleggers op Wall Street cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten en worden de brexitperikelen in Groot-Brittannië gevolgd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent lager op 25.623 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent op 2788 punten. Technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,2 procent, tot 7568 punten.

Boeing verloor 3,6 procent, na het verlies van meer dan 5 procent op maandag. Zondag stortte een toestel van Boeing in Ethiopië neer kort na het opstijgen. Het gaat om de tweede dodelijke crash in korte tijd. Een ongeluk met hetzelfde type toestel vond afgelopen oktober in Indonesië plaats.

Groeiend wantrouwen

Het concern gaat nu een software-update doorvoeren bij het vliegtuig. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA sprak zijn vertrouwen uit in de 737 MAX en verklaarde het toestel luchtwaardig. In steeds meer landen groeit het wantrouwen echter en moet het toestel aan de grond blijven, waaronder in Groot-Brittannië, China, Singapore en Australië.

De consumentenprijzen in de VS klommen in februari met 1,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. In januari kwam de inflatie uit op 1,6 procent en economen hadden verwacht dat de inflatie stabiel zou blijven. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in de VS met 0,2 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 12 maart 2019 16:11
    Boeing wordt dan ook gewaardeerd als groeiaandeel, wat op mij altijd een beetje een verdachte indruk maakt. Tuurlijk hebben ze een goede positie samen met Airbus, feitelijk gewoon een duopolie en de markt voor vliegverkeer vertoont stevige groei, die ook op langere termijn naar verwachting doorzet. Maar het blijft een kapitaalsintensieve bedrijfstak, gevoelig voor globale recessies en gevoelig voor problemen met vliegtuigen en terrorisme. Als industrials als Boeing tegen een hoge multiple verhandelen weet je dat de aandelenmarkt in de laatste fasen van de bull markt zit.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 170,560
    +0,19% +0,330
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links