Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ACM tikt KPN op de vingers

ACM tikt KPN op de vingers

DEN HAAG (AFN) - KPN heeft te hoge tarieven in rekening gebracht bij andere vaste en mobiele aanbieders voor het doorzetten van telefoongesprekken. Dat oordeelde de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder legde daarom een last onder dwangsom op.

Het telecombedrijf moet 100.000 euro per dag betalen met een maximum van een miljoen euro bij verdere overtredingen. Ook moet KPN alle onterechte tarieven die het tot nu toe in rekening bracht met terugwerkende kracht vergoeden. Volgens KPN ligt dat bedrag lager dan de maximumboete.

KPN rekende volgens de ACM te hoge tarieven voor andere aanbieders als het zijn netwerk aan hen beschikbaar stelt. Deze kosten zijn sinds 12 juli 2017 gebonden aan een maximumbedrag. KPN vroeg tot nu toe een extra toeslag boven dit maximum.

KPN laat via een woordvoerder weten aan de eisen van de ACM te zullen voldoen, maar gaat wel in bezwaar. ,,We zijn over deze zaak uitgebreid in gesprek geweest met de toezichthouder. We zijn er niet uitgekomen'', aldus de zegsman.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. kenner66 12 maart 2019 09:28
    Je kunt heel de AEX opdoeken want daar gebeurd dagelijks hetzelfde. Zie PostNL kpn en de kleiner fondsen dat is al helemaal belachelijk.
    Ik volg toevallig brunel vanmorgen met 100 stuks ruim 0,5 lager en dat gaat zo al maanden puur gestuurde handel. ACM snurkt rustig verder.
    De hetze tegen ING gaat rustig door.
  2. appiehappie 12 maart 2019 10:02
    Is het geen goed idee om de ambtenaren van het ACM te laten verplichten om hun aandeelportefeuilles openbaar te laten maken. In een register bijv.. Deze ambtenaren hebben veel voor informatie mbt boetes e.d. De overheid is al geen goed voorbeeld van zuiverheid. Corruptie is bij menig ambtenaar geen wereldvreemd begrip. Tja,... het is maar een idee ....
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,379 18 apr
+0,001 +0,03%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links