Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oslo Børs stuwt omzet Euronext

Gepubliceerd op 12 februari 2020 18:09 | Views: 931 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 17:36

95,95 -2,95 (-2,98%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext heeft vorig jaar de omzet flink zien groeien door de toevoeging van Oslo Børs. Ook de omzet uit beursnoteringen nam toe, net als uit de datadiensten die het bedrijf aanbiedt. Ook het bedrijfsresultaat en de nettowinst lieten een plus zien.

De totale omzet ging met ruim een tiende omhoog tot 679,1 miljoen euro. Daarvan droeg de Noorse beurs, die iets meer dan een halfjaar meetelde, 57,1 miljoen euro bij. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 1 procent. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 12,8 procent tot net geen 400 miljoen euro. Onder de streep hield Euronext 222 miljoen euro over tegen 216 miljoen euro in 2018.

Euronext verwacht dat de operationele kosten dit jaar toenemen. Dat heeft te maken met de integratie van Oslo Børs. Vanaf volgend jaar denkt de uitbater van de beurzen in onder meer Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon daarvan de vruchten te kunnen plukken.

Overnameprooien

Eerder liet Euronext weten interesse te hebben in de Spaanse beursuitbater Bolsas y Mercados Españoles (BME). De Zwitserse branchegenoot SIX heeft een bod op dat bedrijf gedaan, maar de Spaanse financiële autoriteiten onderzoeken dat bod nog. Topman Stéphane Boujnah van Euronext liet weten dat zijn bedrijf de situatie rond de beurs in Madrid in de gaten houdt. Een beslissing om een bod op beursbedrijf BME te doen, wordt aan de hand daarvan genomen. Voor die beslissing heeft Euronext zichzelf geen deadline gesteld, zei Boujnah.

Over andere mogelijke overnameprooien hield Boujnah zijn kaarten dicht bij de borst. "We kijken continu naar mogelijkheden voor overnames, maar zeggen daar wat over als we er actie op ondernemen." De topman liet desgevraagd weten "in theorie interesse te hebben" in de beurs in Milaan. Euronext wordt al langer in verband gebracht met dat beursbedrijf, dat in handen is van de Engelse branchegenoot London Stock Exchange (LSE).

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare