Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke winst AEX op cijferrijke dag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag flink hoger gesloten. Ook op het Damrak gingen de koersen omhoog. Beleggers kregen flink wat bedrijfsresultaten te verstouwen. Die van Heineken vielen in de smaak, ABN AMRO werd juist afgestraft op de beurs. Ook Ahold Delhaize, AkzoNobel en Vopak openden de boeken. Buiten de cijfers houden handelaren hun blik ook gericht op de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent in de plus op 629,03 punten. De MidKap klom ook 0,8 procent tot 980,84 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,4 procent bij.

Heineken voerde de winnaars in de AEX aan met een koerswinst van 5,2 procent. De brouwer verkocht in 2019 meer bier en boekte meer omzet dan verwacht. Het bedrijf liet ook weten dat topman Jean-François van Boxmeer per 1 juni het stokje overdraagt aan Dolf van den Brink, die nu nog de activiteiten van de brouwer in Azië leidt.

ABN AMRO

ABN AMRO was de grote verliezer bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 5,8 procent. De bank boekte afgelopen jaar minder winst, mede door de lage rentestanden. In het slotkwartaal werd bovendien meer geld opzij gezet voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden.

AkzoNobel klom 2,9 procent. De verffabrikant wist dankzij kostenbesparingen de winstgevendheid afgelopen kwartaal op te voeren. Vopak boekte afgelopen jaar meer winst en werd 1,8 procent hoger gezet. Het tankopslagbedrijf kondigde tevens aan voor 100 miljoen euro eigen aandelen in te gaan kopen en het dividend te verhogen. Supermarktconcern Ahold Delhaize steeg 1,1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Vastned

Bij de kleinere bedrijven dikte winkelvastgoedfonds Vastned 7,8 procent aan na een positief handelsbericht. Ease2pay werd 9,2 procent meer waard. Het betaalbedrijf komt met één betaalapp waarmee men zakelijk kan parkeren en tanken. In Parijs klom Gucci-moeder Kering 6,3 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van het Franse luxegoederenconcern.

De euro was 1,0894 dollar waard tegen 1,0914 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 51,14 dollar. Brentolie steeg 3,1 procent in prijs tot 55,69 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links