Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent flink hoger

Gepubliceerd op 12 februari 2020 15:41 | Views: 2.086

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst geopend. De zorgen over het nieuwe coronavirus ebben weg onder beleggers en de blik op Wall Street is nu vooral gericht op kwartaalresultaten van bedrijven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent hoger op 29.490 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,6 procent tot 3376 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent vooruit tot 9706 punten.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verschijnt opnieuw in het Amerikaanse Congres om te getuigen over het monetair beleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Dinsdag zei Powell het huidige rentebeleid gepast te vinden en gaf hij aan dat de Fed de economische impact van het coronavirus nauwlettend in de gaten houdt.

Lyft

Uber-concurrent Lyft heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar meer dan 1 miljard dollar aan omzet gedraaid, flink meer dan een jaar eerder. Maar het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, voorziet voor 2020 een tragere groei. Het aandeel Lyft zakte meer dan 7 procent. Woninginrichter Bed Bath & Beyond kelderde haast 25 procent, na bekendmaking van tegenvallende verkoopcijfers in december en januari.

Cruisebedrijf Carnival liet weten dat het coronavirus gevolgen zal hebben voor zijn resultaten. Het aandeel steeg desondanks 2 procent.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, bierbrouwer Molson Coors Brewing Company, farmaceut Teva Pharmaceutical, goudproducent Barrick Gold, handelaar in landbouwproducten Bunge en kredietbeoordelaar Moody's.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jetje1
0
Ik deel je mening, misschien nog een nieuw virus erbij,dan kunnen de beurzen sky hi
frankvl
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord