Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oliereus BP scherpt klimaatdoelstellingen aan

LONDEN (AFN/RTR) - Olie- en gasconcern BP wil over dertig jaar alle uitstoot van broeikasgassen door zijn eigen activiteiten hebben teruggebracht naar nul. Daarnaast wil de Britse onderneming de CO2-uitstoot per verkocht product in 2050 hebben gehalveerd.

Volgens de onlangs aangetreden topman Bernard Looney wordt het nog een hele klus om de ambities waar te maken, maar is er geen andere keuze. "We moeten snel overgaan tot nul emissies", zegt hij. "Het is mij en al onze belanghebbenden duidelijk dat BP een bijdrage moet leveren, en daarvoor moeten we veranderen."

De eigen bedrijfsactiviteiten van BP zijn goed voor een jaarlijkse uitstoot die gelijkstaat aan 55 miljoen ton CO2. Naar schatting zijn de emissies afkomstig van alle producten die het concern verkoopt veel hoger.

Bij die laatste categorie stelt BP zich ten doel de emissies per verkochte eenheid te halveren, bijvoorbeeld de hoeveelheid CO2 die vrijkomt per verkochte liter benzine. Daar zit een addertje onder het gras. De totale emissies kunnen dan in theorie namelijk nog altijd toenemen als BP simpelweg meer benzine verkoopt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links