Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize sluit 2019 af met sterk kwartaal

Gepubliceerd op 12 februari 2020 08:18 | Views: 3.844 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 25 sep

25,55 -0,13 (-0,51%)

ZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal een omzet van 17,4 miljard euro in de boeken gezet, 5 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst dikte met een kleine 7 procent aan tot 544 miljoen euro.

Het moederbedrijf van Albert Heijn, Etos en bol.com zag de omzet in Nederland met 4,5 procent toenemen tot een kleine 4 miljard euro. Dat is mede te danken aan sterke verkopen in de periode rond de feestdagen in december, waarin ook het marktaandeel sterk steeg. De omzet in België stagneerde op circa 1,3 miljard euro.

De Nederlandse onlineverkopen namen met bijna een vijfde toe tot 768 miljoen euro. Bij bol.com kwam de groei van de consumentenomzet uit op 28,7 procent, vooral dankzij hogere verkopen van artikelen namens andere aanbieders. De webwinkel slaagde er bovendien in de marges te verbeteren.

VS

In de Verenigde Staten, waar Ahold Delhaize het leeuwendeel van zijn geld verdient, bedroeg de omzet omgerekend 10,4 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten komt dat neer op een groei van 2,7 procent.

De winstgevendheid in de VS stond wel onder druk door concurrentie en extra investeringen. Het bedrijf kondigde al maatregelen aan om de distributie te verbeteren en kosten te besparen. Het laat nu ook weten dat het stopt met een bezorgdienst voor boodschappen in het midwesten van de VS, waarbij 500 mensen werken.

Over heel 2019 zette Ahold Delhaize een omzet van 66,3 miljard euro in de boeken. Dat betekent een groei op jaarbasis van 5,5 procent. Onder de streep bleef 1,8 miljard euro over, nagenoeg evenveel als in 2018.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 89% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare