Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint hoger aan drukke cijferdag'

'Damrak begint hoger aan drukke cijferdag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag iets hoger te beginnen aan een drukke cijferdag. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine plussen openen. Op het Damrak verwerken beleggers onder meer de resultaten van de AEX-bedrijven ABN AMRO, Ahold Delhaize, AkzoNobel, Heineken en Vopak.

De aandacht blijft ook uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus in China. Het aantal dodelijke slachtoffers en het aantal nieuwe besmettingen is licht afgenomen ten opzichte van een dag eerder. Het aantal doden in China bedraagt nu 1113 en 44.653 mensen zijn besmet met het virus. De belangrijkste medisch adviseur van de Chinese regering hoopt dat de epidemie in april over is.

ABN AMRO boekte afgelopen jaar minder winst. De resultaten van de bank stonden onder druk door de lage rentestanden. In het slotkwartaal werd bovendien meer geld opzij gezet in verband met leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden. De jaarwinst zakte met 13 procent tot ongeveer 2 miljard euro.

AkzoNobel

Ahold Delhaize realiseerde in het vierde kwartaal een omzet van 17,4 miljard euro. De operationele winst bedroeg 749 miljoen euro. Het supermarktconcern verwacht dat de operationele marges in 2020 in lijn zullen liggen met 2019.

AkzoNobel behaalde afgelopen kwartaal minder omzet. De verffabrikant wist weliswaar hogere prijzen te rekenen voor zijn verkochte verf en coatings, maar zag het volume verkochte verf teruglopen. Dankzij kostenbesparingen voerde het bedrijf wel zijn winstgevendheid op.

Heineken

Heineken verkocht in 2019 meer bier tegen hogere prijzen, maar zag ook de kosten stijgen. Voor dit jaar rekent de brouwer op winstgroei, al wordt er een slag om de arm gehouden vanwege het nieuwe coronavirus. Heineken ziet ook topman Jean-François van Boxmeer na vijftien jaar vertrekken. Van Boxmeer draagt per 1 juni het stokje over aan Dolf van den Brink, die nu nog de activiteiten van de brouwer in Azië leidt.

Vopak boekte in 2019 meer winst, op een omzet die vrijwel gelijk bleef. Het tankopslagbedrijf kondigde daarnaast aan voor 100 miljoen euro eigen aandelen in te gaan kopen en het dividend te verhogen. Vastned zag de bezettingsgraad van zijn winkelvastgoedportefeuille in de tweede helft van vorig jaar flink oplopen, na een eerdere daling. Voor dit jaar rekent het bedrijf weer op winstgroei.

De euro was 1,0904 dollar waard tegen 1,0914 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 50,54 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 54,93 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,59 11:47
+2,57 +0,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links