Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell haalt Egyptische concessies binnen

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 14:25 | Views: 2.744

Royal Dutch Shell A 17:36

28,62 -0,45 (-1,55%)

CAÏRO (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft nieuwe rechten verworven op de winning van gas en olie in Egypte. Dat heeft het Egyptische ministerie van ministerie van Energie bekendgemaakt.

Het olie- en gasconcern telde 108 miljoen dollar neer voor de rechten op drie blokken van een Egyptisch olieveld. Shell investeerde samen met het Maleisische Petronas 82 miljoen dollar in concessies voor twee gasvelden.

In totaal gunden de Egyptenaren de rechten op de ontginning van vijf gasblokken en zeven olieblokken. Onder andere Eni, Exxon Mobil en BP verkregen die concessies.

Makani Power

Shell investeert ook in Makani Power, een experimenteel project van Google-moeder Alphabet voor de opwekking van elektriciteit met behulp vliegers. Dat maakte het Alphabet-onderdeel voor experimenten, genaamd X, bekend.

Volgens Financial Times neemt het Brits-Nederlandse concern een minderheidsbelang in Makani. De vliegers zouden verder van de kust kunnen worden ingezet dan conventionele windmolens, omdat ze niet op palen tot diep aan de zeebodem hoeven te staan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links