Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatbelegger dubt nog over Shell-resolutie

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 13:47 | Views: 2.054

Royal Dutch Shell A 24 apr

28,62 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De activistische beleggersgroep Follow This twijfelt nog of het op de aanstaande aandeelhoudersvergadering van Shell opnieuw met eisen voor strengere klimaatdoelen komt. Het olie- en gasconcern presenteerde vorig jaar eigen klimaatdoelstellingen. De milieuclub onderzoekt nu of die voldoende in lijn zijn met de klimaatdoelen van Parijs, laat oprichter Mark van Baal weten.

Shell kondigde in december onder meer aan beloningen aan de top te koppelen aan het behalen van uitstootdoelen. Ook wilde het concern de voetafdruk met 20 procent hebben teruggedrongen in 2035 en vanaf 2020 jaarlijks nieuwe doelen stellen. ,,We onderzoeken nu of we er genoeg vertrouwen in hebben dat Shell zich hiermee committeert aan het klimaatakkoord van Parijs'', zegt Van Baal. ,,Daarover voeren we veel gesprekken met andere beleggers''.

Daarbij speelt mee dat veel institutionele beleggers zich achter de klimaatplannen van Shell zelf hebben geschaard. Een ander punt is dat Follow This bij vier andere olieconcerns dezelfde klimaatresolutie als bij Shell heeft ingediend, zegt Van Baal. Hij wil nog nagaan welk signaal zij krijgen als de resolutie bij Shell wordt ingetrokken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links