Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AM krijgt groen licht voor plan Wickevoort

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 11:03 | Views: 2.552

BAM 22 mrt

3,72 -0,12 (-3,10%)

UTRECHT (AFN) - BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van bouwer BAM, heeft samen met het Duitse Max Bögl de opdracht verworven voor de tweede fase van de bedrijfscampus van verzekeraar Wüstenrot & Württembergische (W&W) in het het Zuid-Duitse Kornwestheim. Volgens BAM gaat het om een omvangrijke opdracht in joint venture. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

De tweede fase telt in totaal tien gebouwen. Naast kantoorruimte voor 2800 medewerkers betreft het een omvangrijk conferentiecentrum, personeelsrestaurants, een preventiecentrum voor klanten en een bedrijfsartsenpraktijk. In de eerste bouwfase zijn al vier gebouwen gerealiseerd. Naar verwachting zal de gehele W&W-campus in 2023 gereed zijn.

Ook werd bekend dat BAM-dochter AM groen licht heeft gekregen voor de gebiedsontwikkeling van het Landgoed Wickevoort met maximaal 1000 woningen. Het bestemmingsplan voor het project, waarbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Epilepsie Nederland (SEIN), is goedgekeurd door de Raad van State.

AM draagt de zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied met de ontwikkeling van een gemixte wijk met circa 420 koopwoningen voor particulieren. Naar verwachting kan aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 worden gestart met de verkoop van de eerste woningen. Eigen Haard neemt in ieder geval kavels af van AM voor de ontwikkeling en realisatie van 226 huurwoningen in de sociale sector. Belegger Bouwinvest neemt daarnaast honderd woningen in de vrije sector huur af.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAM 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links