Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst Puma met sprongen vooruit

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 11:24 | Views: 1.135

PUMA SE 15 feb

444,50 -6,50 (-1,44%)

HERZOGENAURACH (AFN/DPA) - Sportartikelenfabrikant Puma kijkt met veel vertrouwen uit naar de prestaties dit jaar. De groeiende verkoop van sneakers, hoodies en andere artikelen moeten zorgen voor een winstsprong van 25 tot 33 procent. De omzetgroei zal wel iets minder sterk zijn in vergelijking met 2017.

Puma zei vorig jaar al dat de operationele winst dit jaar fors hoger zou uitvallen. De vooruitzichten die maandag werden geschetst waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. Puma voorziet een resultaat van 305 miljoen tot 325 miljoen euro. Afgelopen jaar werd een operationele winst van 245 miljoen euro in de boeken gezet.

Voor heel 2018 verwacht Puma een omzetgroei van 10 procent. Dat is iets minder dan de verkoopplus van 14 procent afgelopen jaar, waarmee de omzet tot boven de 4 miljard euro steeg.

Puma maakt volop werk van het vergroten van zijn naamsbekendheid. Sterren als Rihanna, Kylie Jenner, Selena Gomez en Cara Delevnigne werden eerder al gestrikt als uithangbord. Vanaf volgend voetbalseizoen is Puma ook sponsor van AC Milan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PUMA SE 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

PUMA SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links