Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlands investeringsvehikel naar de beurs

Nederlands investeringsvehikel naar de beurs

AMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) gaat volgende week donderdag naar de beurs in Amsterdam. Achter het investeringsvehikel zitten onder meer voormalig topman van Delta Lloyd Niek Hoek en voormalig bestuurder Stephan Nanninga van familiebedrijf SHV.

DSCO heeft al voor ruim 50 miljoen euro toegezegd gekregen van beleggers, zo blijkt uit een verklaring. Het investeringsbedrijf is van plan een significant minderheidsbelang te nemen in een bedrijf met zijn belangrijkste activiteiten in Europa en dan het liefst in Nederland.

De opbrengst van de beursgang zal aangewend worden om binnen twee jaar een belang te nemen in een bedrijf. Er is nog geen mogelijke kandidaat vastgesteld. Als voor die deadline geen transactie wordt bereikt zal het bedrijf geliquideerd worden en wordt het geld van de beursemissie weer uitgekeerd aan de aandeelhouders. Als wel een deal wordt bereikt zal DSCO geconsolideerd worden met die onderneming.

Voorwaarden

DSCO heeft een aantal voorwaarden gesteld bij een mogelijke transactie. Zo wordt gekeken naar bedrijven met een bedrijfsresultaat (ebitda) van 25 miljoen tot 75 miljoen euro. Het kan gaan om familiebedrijven, een onderdeel van een onderneming of een belang dat wordt afgestoten door private equity.

Verder moet het doelwit een sterke concurrentiepositie hebben, actief in de industrie, landbouw of maritieme sector of in de groothandel, logistiek of 'slimme productie'. Tenslotte moet het gaan om een financieel goed presterend bedrijf en niet om een onderneming die geherstructureerd moet worden of drastisch van strategie moet veranderen.

DSCO gaf in een toelichting aan een shortlist te hebben van dertig bedrijven waarmee wordt gepraat, zonder verdere details te verstrekken over sectoren waarin deze actief zijn. Op langere termijn wordt voor het beursgenoteerde bedrijf gemikt op verdere groei op eigen kracht of via overnames. Volgens DSCO is het voor familiebedrijven aantrekkelijk om mee te doen omdat de familie in controle blijft over de onderneming.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 12 februari 2018 10:05
    Ik vind het een verademing dat een dergelijk bedrijf naar de beurs komt, eindelijk weer iets om serieus in te gaan beleggen.

    Zelf teken ik vol in met mijn laatste centen.

    Kijk eens wat van mooie producten ze maken, het is om je vingers bij af te likken.
    En zie de waardering, een niet te onderschatten verborgen waarde met bijbehorend rendement.

    De topmannen stralen vertrouwen uit, het zijn grote toppers.

    Het is gewoonweg onbetaalbaar.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links