Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak licht omhoog na verliesbeurt

Damrak licht omhoog na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters krabbelden op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef gericht op voortgang van de vaccinatieprogramma's tegen het coronavirus in Europa en de politieke ontwikkelingen rond de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 644,91 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 968,02 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,3 procent. Londen daalde een fractie.

Supermarktconcern Ahold Delhaize ging op kop in de AEX met een winst van 2,2 procent. Olie- en gasconcern Shell profiteerde van een koopadvies door Mizuho Securities en volgde met een plus van 1,5 procent. Speciaalchemieconcern DSM kampte met een adviesverlaging door Bernstein en sloot de rij met een verlies van 0,9 procent. In de MidKap was bodemonderzoeker Fugro de grootste stijger met een plus van 2,9 procent. Technologiegroep TKH stond onderaan met een min van 0,6 procent.

UBS

Fastned dikte 8 procent aan. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de omzet afgelopen kwartaal stijgen, ondanks strenge lockdowns in een flink deel van de landen waar het actief is. Het is het eerste kwartaal sinds de coronacrisis waarin Fastned het beter deed dan voor de virusuitbraak.

In Zürich won UBS 1,5 procent. Voorzitter Axel Weber zei nog steeds vertrouwen te hebben dat topman Ralph Hamers goed werk kan doen bij de Zwitserse bank. Dit ondanks de strafrechtelijke vervolging van de voormalig topman van ING voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank. Vorige maand werd door bronnen gemeld dat er interne discussies zijn binnen de top van UBS over de vervolging van Hamers.

Deutsche Bank

Deutsche Bank klom 1 procent in Frankfurt. De grootste bank van Duitsland wil volgens mediaberichten in de toekomst geen zaken meer doen met de Amerikaanse president Donald Trump of zijn bedrijf. Deutsche Bank wordt gezien als de belangrijkste geldschieter van Trump. In Londen steeg Kingfisher dik 3 procent dankzij sterke kwartaalcijfers van de Britse doe-het-zelf-keten.

De euro was 1,2152 dollar waard, tegenover 1,2170 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent tot 52,72 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 56,09 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links