Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oud-baas Airbus stapt aan boord start-up voor vliegende taxi's

Gepubliceerd op 12 januari 2021 08:33 | Views: 1.617 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 14 jan

92,70 +3,68 (+4,13%)

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig Airbus-topman Tom Enders treedt toe tot de raad van bestuur van de Duitse start-up Lilium. Dat bedrijf richt zich met een soort van elektrisch aangedreven vliegende taxi's op schoner regionaal luchtvervoer. Enders stond eerder zeven jaar aan het roer van Airbus. Hij trad in 2019 af bij de vliegtuigmaker.

Lilium werd opgericht in 2015 en ontwikkelt een elektrische vijfpersoons-vliegtaxi. De onderneming heeft al afspraken gemaakt met luchthavens van Düsseldorf en Keulen-Bonn om vervoersknooppunten te openen. Ook heeft het bedrijf al een akkoord met de luchthaven in het Amerikaanse Orlando.

De start-up werd in een vorige investeringsronde gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. Daarmee nam de waardering van Lilium een vlucht nadat het in een eerdere ronde vorig jaar op 275 miljoen dollar werd ingeschaald. Onder de investeerders zijn onder meer het Chinese Tencent.

Geloofwaardigheid

Enders is zeker niet de eerste luchtvaartbestuurder die de oversteek maakt van de grote lucht- en ruimtvaartbedrijven naar start-ups als Lilium. Door de klimaatcrisis wordt de roep om duurzame vliegbewegingen almaar luider. Dat geeft start-ups een duidelijk voordeel ten opzichte van de gevestigde bedrijven, vooral omdat de ontwikkelingstijdslijnen korter zijn.

Door ervaren bestuurders aan zich te binden winnen de start-ups aan geloofwaardigheid, wat een voordeel is bij nieuwe investeringsrondes. Ook nemen ervaren bestuurders expertise mee op het gebied van onder andere leveringsketens en regelgeving.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare