Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers gespitst op beklinken deal China-VS

AMSTERDAM (AFN) - Op de aandelenbeurzen zal de aandacht de komende week vooral uitgaan naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten. De partijen bereikten vorige maand al een akkoord, maar de krabbels onder het document ontbreken nog. Verder blijven de spanningen in het Midden-Oosten de gemoederen bezighouden. Ook het cijferseizoen vangt langzamerhand aan.

Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He reist maandag af naar Washington. Als onderdeel van de overeenkomst, die woensdag moet worden ondertekend, beloofden de VS af te zien van eerder aangekondigde verhogingen van importtarieven op Chinese goederen. Peking beloofde op zijn beurt voor miljarden extra aan landbouwgoederen uit de VS te zullen aanschaffen. Verder details zullen naar verwachting na de ondertekening bekend worden gemaakt.

Ook een handelsdelegatie van de Europese Unie maakt zijn opwachting in Washington. Zij zullen proberen om spanningen tussen de economische machtsblokken te verminderen na de aankondiging van heffingen op producten van Europese makelij.

Takeaway

Op het Damrak komen maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, beddenproducent Beter Bed en uitbater van skihallen SnowWorld met handelsupdates. In Europa staan verder onder meer resultaten van maker van geluidsapparatuur Bang & Olufsen, Nivea-maker Bierersdorf, luxemerk Richemont en Primark-moeder ABF op de rol.

In de VS openen onder meer luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines, zorgverzekeraar United Health en oliedienstverlener Schlumberger de boeken. Ook gaat de aandacht uit naar de banksector met cijferpresentaties van Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup en JPMorgan Chase.

Federal Reserve

De Federal Reserve komt verder met zijn Beige Book, een rapport van de koepel van centrale banken in de VS over de stand van de economie. Ook volgen nog Amerikaanse export- en importdata en cijfers over de detailhandelsverkopen.

Verder staan er cijfers gepland over faillissementen in Nederland. Ook staan Europese cijfers over inflatie, inkomsten en uitgaven van consumenten en bedrijven op de rol. Uit Duitsland volgen economische groeicijfers. Vanuit het Verenigd Koninkrijk volgen data over onder meer consumenten- en producentenprijzen en de maandelijkse prognose voor de Britse economie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2020 20:42
    quote:

    Realist2018 schreef op 12 januari 2020 18:59:

    nos.nl/artikel/2318385-militaire-basi...

    Opnieuw een aanval van Iran op VS militairen in Irak. Gaat de VS Iran aanvallen?
    Morgen bloedrode beurzen.
    "Het is niet bekend wie de raketten hebben afgevuurd"

    Zullen we het bij de feiten blijven houden?
  2. Stephan010 12 januari 2020 22:25
    quote:

    Realist2018 schreef op 12 januari 2020 18:59:

    nos.nl/artikel/2318385-militaire-basi...

    Opnieuw een aanval van Iran op VS militairen in Irak. Gaat de VS Iran aanvallen?
    Morgen bloedrode beurzen.
    Je roeptoetert al bijna 2 jaar hier bloedrode beurzen ;)
    Van mij mag het, kan ik weer lager instappen.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links