Login
 

Banken trekken de aandacht op Wall Street

Gepubliceerd op 12 jan 2018 om 15:42 | Views: 4.590 | Onderwerpen: banken

NY-DJ-Industrial Avg 16 jul

25.064,36 +44,95 (+0,18%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn vrijdag zonder al te grote uitslagen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van twee grote Amerikaanse banken, die gemengd werden ontvangen. Ook waren er cijfers over onder meer de inflatie en de winkelverkopen.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen stond kort na de opening 0,3 procent hoger op 25.662 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent tot 2771 punten. De technologie-index Nasdaq stond nagenoeg onveranderd op 7211 punten.

Bij de hoofdfondsen won JPMorgan Chase 0,4 procent. Door een eenmalige afboeking als gevolg van gewijzigde belastingregels zag de bank de winst afgelopen kwartaal flink dalen. Ook hogere voorzieningen voor slechte leningen drukten het resultaat, dat desondanks de verwachtingen van analisten overtrof.

Branchegenoot Wells Fargo profiteerde juist van het mildere belastingregime. Mede daardoor kon de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten in het vierde kwartaal een hogere winst in de boeken kon zetten. Toch leverde het aandeel 0,5 procent in. Vermogensbeheerder Blackrock rapporteerde eveneens een fikse meevaller en won 2,3 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links