Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweejaarsrente VS op hoogste niveau sinds 2008

Gepubliceerd op 12 januari 2018 15:23 | Views: 4.057 | Onderwerpen: Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De rente op tweejarige Amerikaanse staatsobligaties is voor het eerst sinds september 2008 gestegen tot boven 2 procent. De rente trok aan na een bericht dat de kerninflatie in de VS sterker is gestegen dan gedacht.

De sterkere inflatie kan de Federal Reserve ertoe bewegen de rente sneller te verhogen. De rente op Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van twee jaar bereikte in september 2011 een dieptepunt met 0,14 procent. Ook de rente op leningen met looptijden van tien en dertig jaar zat in de lift.

Eerder deze week was er ook al reuring op de obligatiemarkten door berichten dat China zou overwegen te stoppen met het opkopen van Amerikaanse staatsleningen. Dat zette de prijzen van obligaties onder druk waardoor de rente steeg. Later werd dit bericht ontkend door China.

ING-topeconoom James Knightley stelt dat na de inflatiecijfers er een grotere kans is dat de Fed dit jaar de rente vier keer gaat verhogen. Vooralsnog heeft de Amerikaanse centrale bank voor dit jaar aangegeven de rente drie keer op te willen krikken.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. BBosman 12 januari 2018 17:37
    @deflationist: Ja, maar dat is geen issue. Maar gezien de FED in staat is eigen vermogen uit het niets te creeeren (opkopen van obligaties) en het weer te laten verdwijnen (niet herinvesteren van aflossingen) is het evenzo in staat om de winsten en eventueel negatief eigen vermogen (verliezen) te laten verdwijnen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare