Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uitstel Avantium geen goed nieuws'

'Uitstel Avantium geen goed nieuws'

AMSTERDAM (AFN) - Het uitstel van de bouw van een fabriek van Avantium is geen goed nieuws voor het Amsterdamse chemiebedrijf. Avantium zal nu pas op zijn vroegst in 2025 winstgevend zijn, concludeert analist Wim Hoste van KBC Securities, die zijn koersdoel voor het aandeel verlaagt van 11 euro naar 8,50 euro.

Avantium maakte bekend meer tijd nodig te hebben voor de testfase van de ontwikkeling van het duurzame plastic PEF. Die testfase wordt voortgezet in de bestaande testfabriek in Geleen. De bouw van de geplande fabriek in Antwerpen samen met de Duitse chemiereus BASF wordt twee tot drie jaar uitgesteld.

Avantium verdient nu zijn geld met het ontwikkelen van katalysatoren. Op termijn moeten licenties voor onder meer PEF de belangrijkste inkomstenbron worden. In een toelichting aan analisten zei Avantium dat andere projecten wel nog op schema liggen.

KBC handhaaft zijn hold-advies voor Avantium. Het aandeel stond rond 09.45 uur met een verlies van 8,4 procent onderaan in de SmallCap-index op 8,12 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Avantium en TNO werken samen aan groene waterstofproductie 1
  2. 21 mrt Jaar van de waarheid voor Avantium

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Scythe 12 januari 2018 10:45
    Dit gaat bij veel mensen pijn doen. Maargoed, heb blijft een interessant product dat in de nieuwe wereld veel animo heeft. Hierdoor veranderd helemaal niets wat betreft de outlook, zodra ze eenmaal bezig zijn.

    Helaas duurt het nog even en dus moeten we 2 of 3 machten erbij plaatsen in de NPV formule. Door het hoge risico dat aan dit aandeel kleeft, zal deze 2 tot 3 machten een flinke hap nemen uit de waarde van het aandeel op dit moment.

    Wel blijft het een interessant aandeel voor beleggers die zich interesseren in verduurzaming van de economie, maar de vraag is of de prijs van 8 euro wel voldoende is om het risico te dekken in dit lange termijn aandeel.
  2. pim f 12 januari 2018 16:13
    quote:

    Brogembank schreef op 12 januari 2018 15:38:

    Ik volg dit aandeel al sinds de IPO en het klinkt allemaal fantastisch.

    het vervangen van plastic door biodegrables is buitengewoon hot, dus lange termijn misschien oke, maar nu jarenlang dood geld. ik heb ze vanochtend met verlies verkocht, mij zie je niet meer terug, ik kijk wel elders
  3. pim f 12 januari 2018 22:45
    quote:

    Scythe schreef op 12 januari 2018 17:03:

    @Pim f, dat je investering nu niet rendeert en daardoor je keuze valt om niets meer te doen met het aandeel zorgt er wel voor dat je dadelijk alles mist. zowel beneden als boven.
    daar ben ik echt in het geheel niet bezorgd over! ik zit in de robotica en dat gaat de komende jaren naar mijn bescheiden mening alleen maar up up up, dan mis ik Avantium maar. Volgens mij kan je over 3 jaar misschien wel weer eens instappen, maar wie blijft er op dit moment nog in dit dode paard zitten terwijl de beurzen record na record verpulveren??
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Avantium

2,430 16:40
-0,150 -5,81%
Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links