Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeipijn voor Primark in Nederland

LONDEN (AFN) - De Britse kledingketen Primark heeft de verkopen in zijn Nederlandse filialen die langer dan een jaar open zijn, in het laatste kwartaal van 2016 zien dalen. Dat maakte moederbedrijf Associated British Foods (ABF) donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Volgens ABF heeft de daling te maken met de sterke groei die de kledingketen in ons land doormaakt. Nieuwe vestigingen trokken klanten weg bij bestaande winkels. Ook in Duitsland was dat het geval. Het bedrijf zei wel tevreden te zijn over de vergelijkbare verkopen van Primark in het Verenigd Koninkrijk. Cijfers per land werden evenwel niet vermeld.

De totale omzet bij Primark lag in de zestien weken tot 7 januari 22 procent hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat is deels te danken aan de waardedaling van het Britse pond sinds het brexitreferendum eind juni. Zonder dat stuwende effect zou de omzetgroei zijn uitgekomen op 11 procent. Bedragen werden niet genoemd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. BLOK-E 13 januari 2017 08:06
    Beste Pieter 007, ik kom sinds 18 jaar 3x per jaar in het gebied, bezoek 4 Landen en koop daar in (Geen kleding trouwens), de prijs van een product in de winkel bepaald niet of het is gemaakt door kinderen, het is zelfs vaak anders om, goedkoper betekend meer automatisch, de topmerken zijn veel arbeidsintensiever om te maken, hier werken dezelfde bedrijven en mensen aan. Het ergste is het in de leer-industrie, dit wordt alleen maar gebruikt door de top merken. In China is het veranderd in 20 jaar tijd, hier zijn geen kinderen meer aan het werk, het probleem in India, Pakistan en Bangladesh is dat zij 6 tot 10 kinderen per vrouw hebben, deze vaak geen man meer heeft en er geen andere optie is. In 20 jaar zal het in China exploderen, dan zijn meer mensen +50 also onder 50 door de oude 1 kind politiek, wie werkt dan voor wie en wie zorgt voor elkaar.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links