Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent in de min'

'AEX opent in de min'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met een klein verlies. Beleggers verwerken de persconferentie van de aankomende Amerikaanse president Donald Trump, die op Wall Street en in Azië slecht uitpakte voor farmaceutische bedrijven.

Trump nagelde de farma-industrie aan de schandpaal vanwege de hoge medicijnprijzen. Beleggers schrokken hiervan en deden aandelen van Amerikaanse en Aziatische medicijnbedrijven in de uitverkoop. Daardoor zullen grote farmaconcerns donderdag in Europa waarschijnlijk ook in de aandacht staan.

In Amsterdam kwam maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com voorbeurs met een eerste indruk van de ontwikkelingen in 2016. Het bedrijf zag de orders op zijn platforms vorig jaar met 46 procent stijgen en verwacht zijn leidende positie in diverse Europese landen dit jaar verder uit te bouwen.

Taxi-app

Analisten van ING richtten hun blik op de vastgoedsector. Daarbij werd het aandeel van AEX-fonds Unibail-Rodamco op de kooplijst gezet. MidKapper Wereldhave werd daarvan juist afgevoerd. Het advies voor dat aandeel staat bij ING nu op hold.

Bij Deutsche Bank werd het advies voor Randstad opgewaardeerd, van verkopen naar houden.

Digitaal beveiliger Gemalto meldde voorbeurs een nieuwe klus in Brazilië. Daar levert het bedrijf technologie aan de in Zuid-Amerika populaire taxi-app Easy.

New York

De AEX eindigde woensdag 0,4 procent hoger op 486,58 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 694,47 punten. De graadmeters in Londen en Frankfurt dikten tot 0,5 procent aan. In Parijs sloot de beurs vlak. In New York boekten de hoofdgraadmeters winsten van 0,2 tot 0,5 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse stabiliseerde donderdag voorbeurs op 52,25 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder bij 55,21 dollar per vat. De euro werd voor 1,0630 dollar verhandeld, tegen 1,0530 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 1
  2. 25 apr AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 12 januari 2017 08:46
    Ja, dat A'dam omlaag wil, OK, dat is altijd zo.
    Maar, je kan toch niet zoiets als als als reden noemen?

    De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met een klein verlies. Beleggers verwerken de persconferentie van de aankomende Amerikaanse president Donald Trump,
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links