Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad koploper in lagere AEX

Randstad koploper in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index ging vrijdag omlaag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten verliezen zien. Beleggers namen weinig risico's vanwege de onzekerheden rond het brexitoverleg en het uitblijven van een akkoord over extra stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten. Ook was er tegenvallend nieuws over een coronavaccin van de farmaceuten Sanofi en GlaxoSmithKline. Op het Damrak was uitzender Randstad in trek na een positieve handelsupdate en een adviesverhoging.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent lager op 614,61 punten. De MidKap daalde 1 procent tot 892,62 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 1,1 procent.

De FTSE-index in Londen zakte 0,8 procent. De Britse premier Boris Johnson waarschuwde dat er een "grote kans" is dat onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een handelsverdrag mislukken. De EU en de Britten hebben afgesproken om tot en met zondag door te onderhandelen.

Randstad bovenaan

Randstad (plus 5,2 procent) was koploper bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het uitzendconcern herstelt sneller van de coronacrisis dan het bedrijf zelf had gedacht. De krimp van de omzet is de afgelopen tijd veel minder sterk dan eerder dit jaar, toen de inkomsten nog flink onder druk stonden omdat de vraag naar uitzendkrachten sterk afnam door de pandemie. Ook verhoogde Deutsche Bank het advies voor het aandeel naar kopen. Verzekeraar Aegon kampte met adviesverlagingen door Citi en ODDO BHF en sloot de rij met een min van 3,4 procent.

In de MidKap verloor Fugro 2,9 procent na afronding van de claimemissie. De bodemonderzoeker plaatste de resterende stukken van de claimemissie bij Nederlandse institutionele en professionele beleggers voor 3,95 euro per stuk. Kunstmestproducent OCI liet een opvallend koersverloop zien. Het aandeel verloor 4 procent, na een openingsverlies van 10 procent.

Sanofi verloor 2,5 procent in Parijs en de Britse branchegenoot GlaxoSmithKline (GSK) daalde 0,1 procent in Londen. De werking van het coronavaccin van de twee farmaceuten bij oudere patiënten is minder goed dan gehoopt en dat zorgt voor vertraging bij het ontwikkelingsprogramma. Het vaccin zal daardoor pas eind 2021 beschikbaar komen in plaats van medio volgend jaar.

De euro was 1,2124 dollar waard, tegenover 1,2119 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,95 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 50,39 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18 apr
    865,36
    +0,00% +0,01
  2. RANDSTAD NV 18 apr
    48,350
    +2,65% +1,250

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links