Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fed laat rente VS ongemoeid

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 20:17 | Views: 3.767 | Onderwerpen: Federal Reserve, rente, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft de rente onveranderd gehouden. Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan op 1,5 procent tot 1,75 procent. De beslissing de niveau's ongemoeid te laten was voor het eerst sinds mei unaniem en werd ook algemeen verwacht op de financiële markten.

De Fed verlaagde eind oktober de rente in de VS voor de derde keer dit jaar in een poging de nog altijd goed draaiende Amerikaanse economie te wapenen tegen afremming van de wereldeconomie. Eind november meldde de Fed nog dat de Amerikaanse economie de laatste tijd een "bescheiden" groei laat zien en dat de vooruitzichten positief zijn.

Ook nu stelde de Fed dat de stand van de economie die de huidige tarieven rechtvaardigen. De bankenkoepel wees onder meer de groei en inflatie. Verder waren de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt sterk. Ook de consumentenbestedingen werden door de Fed als positief neergezet. De "zwakke" export bleef een punt van zorg.

Verder liet de Fed in een toelichting op de vooruitzichten de term onzekerheden weg. Voor 2021 worden over het algemeen hogere tarieven verwacht.

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
PietP
0
Kaspersky
0
Kaviaar
0
Als Trump geimpeached zou worden, stort de hele beurs als een kaartenhuis in elkaar in de VS.
Maar de mensen die een zelfde inborst als Trump hebben, blijven hem steunen door dik en dun. Een grote kliek die Republikeinen!
het zwaard
0
Kaviaar: Als Trump aan de macht komt stort de ganse beurs in. Waar hebben we dat nog gehoord ? Voor zijn verkiezing overwinning zei men dit ook. We weten nu wel beter. Tijdens het Trump bewind ging het met de beurs de andere weg op, nl. omhoog ! Altijd gevaarlijk om deze voorspellingen te doen.
Kaspersky
0
Trump heeft wel goede ideeën, maar hij is een olifant in het tedere hart van de porseleinen belegger.
het zwaard
0
Kaspersky: Daarom zou het goed zijn dat hij verdwijnt en vervangen wordt door een andere President(met goede ideeën)Die moet niet gezocht worden bij de linkse Democraten die heden in ""the running" zijn.Op Bloomberg na misschien . Maar zeker ook niet bij het de hedendaagse Republikeinen. Beetje vergelijkbaar in de UK. Geen van beide leiders worden echt als betrouwbaar geacht en dus beiden onbekwaam om hun verdeeld land te besturen.
Knight V
0
Idd. @Zwaard , masr ik denk dat iedereen nu wel weet dat overheid, banken, regeringen enz. Niet meer te vertrouwen zijn.

De meesten hebben een beeld van politici als integer en goede kennis van zaken, maar die tijd is voorbij (op enkele na).

Nu zijn het geldwolven.

De internationale forums werken niet meer omdat iedereen bezig is om zn/haar positie te verstevigen binnen WTO, IMF, Wereldbank,ECB......

Er is geen saamhorigheid of het idealisme om voor de wereld te zorgen en voir de burgers een gezond en welvarend leven te creeren.

Tijd is voorbij.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links