Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitkering Van Lanschot Kempen op 19 december

Gepubliceerd op 11 december 2018 18:15 | Views: 2.583 | Onderwerpen: uitkeringen

Van Lanschot Kempen NV 05 jun

14,38 +0,44 (+3,16%)

DEN BOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen zal op 19 december het eerder aangekondigde bedrag van 1,50 euro per aandeel aan haar aandeelhouders uitkeren. In totaal wordt ruim 60 miljoen euro uitgekeerd.

Aandeelhouders stemden in met deze kapitaalteruggave tijdens de buitengewone vergadering op 5 oktober. Op 10 december verstreek de wettelijke verzetstermijn van twee maanden. Er is geen verzet gedaan, waardoor de betaaldatum van de kapitaaluitkering is vastgesteld op 19 december.

Deze uitkering is de volgende stap in de uitvoering van de kapitaalstrategie. Het is de ambitie van Van Lanschot Kempen om, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder, voor de periode tot en met 2020 ten minste 250 miljoen euro terug te geven aan aandeelhouders. Na deze kapitaaluitkering is hiervan in totaal ruim 210 miljoen euro uitgekeerd.

De CET1-ratio blijft ook na deze teruggave ruim boven de kapitaaldoelstelling van 15 tot 17 procent. De kapitaalteruggave wordt gedaan ten laste van de vrij beschikbare agioreserve, waarmee deze teruggave is vrijgesteld van Nederlandse dividendbelasting. Het totaal aantal uitstaande aandelen blijft ongewijzigd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

uitkeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare