Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tekenen van herstel voor Carpetright

PURFLEET (AFN/BLOOMBERG) - Vloerspecialist Carpetright heeft voorzichtig herstel laten zien in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. De omzet daalde in het tweede kwartaal aanzienlijk minder hard dan in de eerste drie maanden. Ook bracht het bedrijf zijn schuldenlast fors omlaag.

Bij de Britse winkels van Carpetright viel de vergelijkbare omzet, waarbij wordt gekeken naar winkels die al een jaar open zijn, in het eerste kwartaal 16,8 procent lager uit. Een kwartaal later was de vergelijkbare omzet nog 8,9 procent lager dan een jaar eerder. Buiten het Verenigd Koninkrijk steeg de vergelijkbare omzet met 0,5 procent. Carpetright heeft ook winkels in Nederland, België en Ierland.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op een verlies van 1,7 miljoen pond. De schuld werd wel teruggebracht naar 12,4 miljoen pond van 53 miljoen pond eind april.

Carpetright voerde eerder dit jaar een reorganisatie door waarbij winkels werden gesloten. Ook werd de duur van de huurcontracten teruggebracht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links