Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger in afwachting van Fed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen gesloten. Het nieuws over een ontplofte pijpbom in New York zorgde niet voor grote spanning op de beurzen. Er werd vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de rente verder verhoogd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent boven het recordniveau van vrijdag op 23.386,03 punten. De bredere S&P 500, die vrijdag ook al een record brak, kreeg er 0,3 procent bij op 2659,99 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent naar 6875,08 punten.

De politie in New York bevestigde dat de ontploffing in het hart van het stadsdeel Manhattan veroorzaakt werd door een man die een bom bij zich had. Bij de aanslag vielen geen slachtoffers. Wel raakte de dader gewond. De man is aangehouden.

Apple

Technologiereus Apple steeg 2 procent na bevestiging van het nieuws dat het muziekapp Shazam overneemt. Naar verluidt werd Shazam gewaardeerd op ongeveer 400 miljoen dollar. Verder dikten chipbedrijven weer wat aan na de verliezen van de afgelopen tijd. Zo kregen AMD en Nvidia er tot 2,2 procent bij.

Speelgoedfabrikant Mattel verlaagde zijn verwachtingen voor het feestdagenseizoen. Het bedrijf kreeg daardoor direct afwaarderingen van kredietbeoordelaars aan de broek, maar boekte desondanks een koerswinst van 2,2 procent.

Cboe Global Markets

Beursbedrijf Cboe Global Markets steeg 0,9 procent. Via een platform van Cboe is zondag voor het eerst de handel in futures van bitcoins begonnen. De handel in futures dreef de prijs van de bitcoins na de dip van afgelopen weekend direct weer flink op.

Telecom- en kabelconcern Verizon won 1,5 procent na het nieuws dat er een overeenkomst is gesloten met de National Football League (NFL) over streamen van live wedstrijden op mobiele telefoons. Daar zou een bedrag van ruim 1,5 miljard dollar mee zijn gemoeid.

Monsanto

Maker van landbouwbestrijdingsmiddelen Monsanto sloot 0,4 procent hoger na berichten dat Brussel dwarsligt bij de overname door chemiereus Bayer. Volgens persbureau Bloomberg maakt de Europese commissie wellicht volgende week zijn bezwaren bekend.

De euro was 1,1769 dollar waard, tegen 1,1797 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 58,02 dollar. Brentolie werd gestuwd door het sluiten van een belangrijke pijpleiding en steeg 2,1 procent in waarde tot 64,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links