Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Atos brengt miljardenbod uit op Gemalto

PARIJS (AFN) - Digitaal beveiliger Atos heeft een bod van 4,3 miljard euro uitgebracht op de in Amsterdam genoteerde branchegenoot Gemalto. Dat maakte de Franse onderneming maandagavond bekend.

Atos hoopt de Nederlandse concurrent met de openbaarmaking van het bod zover te krijgen om aan de onderhandelingstafel aan te schuiven. Gemalto is voor het eerst op 28 november benaderd met het bod, maar ging nog vooralsnog niet op de uitgestoken hand in.

Gemalto sloot maandag op de beurs op een koers van 33,89 euro. Het bod van 46 euro per aandeel in contanten ligt daar 36 procent boven en kan door Atos worden gefinancierd uit bestaande middelen.

Vriendschappelijk overnamevoorstel

Volgens topman Thierry Breton van Atos gaat het om een vriendschappelijk overnamevoorstel. Hij denkt dat de twee bedrijven aanvullend op elkaar zijn en op een vergelijkbare manier werken. Alle betrokkenen zouden volgens hem gebaat zijn bij een samensmelting.

Aan het begin van afgelopen zomer werd Gemalto al door analisten aan Atos en enkele andere bedrijven gelinkt. Toen werd echter nog een overnameprijs richting de 75 euro per aandeel genoemd. Sindsdien kelderde de waarde van het bedrijf echter na verscheidene winstwaarschuwingen. De laatste tijd leek Gemalto de weg naar boven weer voorzichtig te hebben ingeslagen.

Chips en software

Gemalto is gespecialiseerd in het maken van chips en software voor beveiliging. Die worden onder meer toegepast in paspoorten en auto's. Gemalto is ook de grootste maker van simkaarten voor mobiele telefoons, een markt die erg onder druk staat.

Atos had vorig jaar een omzet van 11,7 miljard euro en noteerde een nettowinst van 684 miljoen euro. De omzet van Gemalto kwam in 2016 uit op 3,1 miljard euro. Het nettoresultaat bedroeg 237 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tmaster 12 december 2017 07:12
    Atos wilde in mei 2017 al een bod doen (https://www.betaville.co.uk/betaville-intelligence/rare-alert-gemalto-said-to-part-2/) maar men moest eerst ff wat vriendjes inschakelen (shorters) om de koers tot 30 euro te krijgen.. Dan is een overname wat goedkoper en lijkt de premie natuurlijk ook een stuk beter..

    Smerig spelletje
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links