Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zorgen om Duitsland terug bij Beter Bed'

'Zorgen om Duitsland terug bij Beter Bed'

AMSTERDAM (AFN) - De Duitse markt blijft een hoofdpijndossier voor Beter Bed. Dat schrijven analisten van KBC Securities maandag in een commentaar. De beddenverkoper waarschuwde dat de winst dit jaar aanzienlijk zal dalen als gevolg van tegenvallende verkopen in Duitsland.

De malaise in Duitsland wordt ditmaal toegeschreven aan ophef die daar eerder dit jaar ontstond over mogelijk verhoogde concentraties van een giftige stof in schuimmatrassen. De vraag naar dergelijke producten staat daardoor in het vierde kwartaal flink onder druk.

Daar staat volgens Beter Bed een sterkere vraag naar boxsprings tegenover. Maar gezien de langere levertijden van dat soort bedden levert dat pas in 2018 omzet op. Ook zegt het bedrijf dat marketingmaatregelen ervoor gezorgd hebben dat het aantal winkelbezoeken in ieder geval niet meer daalt.

Koersdoel

KBC wijst er evenwel op dat het fundament onder de markt in Duitsland, waar Beter Bed het grootste deel van zijn omzet behaalt, nog altijd vrij zwak is. Los van de gifkwestie heeft het bedrijf volgens de marktvorsers nog altijd veel last van felle concurrentie, vooral van onlineaanbieders.

ING kan niet inschatten hoe de problemen in Duitsland de prestaties van Beter Bed in 2018 en 2019 zullen beïnvloeden. De bank wijst daarnaast op het plotselinge vertrek van topman Ton Anbeek eerder dit jaar. Voor hem is nog geen opvolger gevonden. Ook de problemen bij concurrent Steinhoff drukken volgens ING het sentiment.

De winstwaarschuwing is voor KBC aanleiding zijn advies te verlagen van buy naar accumulate. Het koersdoel gaat omlaag van 22 naar 18 euro. ING handhaaft zijn hold-aanbeveling met een richtprijs van 16,25 euro. Het aandeel zakte maandag in het eerste handelsuur 8,7 procent tot 13,15 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links