Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ThyssenKrupp komt met garanties voor banen'

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ThyssenKrupp is over de brug gekomen met baangaranties voor het eigen personeel als de fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel een feit is. Volgens Duitse media is het bedrijf bereid verregaande beloftes te doen. Behalve om banen gaat het dan ook om investeringen.

De stap van ThyssenKrupp sluit aan bij de eis van de vakbonden voor behoud van banen op verschillende Europese locaties. Daarnaast zouden er de eerste tien jaar geen gedwongen ontslagen mogen vallen.

Tata en ThyssenKrupp kondigden de fusie van activiteiten eerder dit jaar aan. Daarbij werd gemeld dat er in eerste instantie circa 4000 banen zouden verdwijnen. Volgens ThyssenKrupp is een fusie met Tata het beste alternatief met betrekking tot de werkgelegenheid in de toekomst.

IJmuiden

Wat de stap in Duitsland betekent voor het personeel in Nederland is niet bekend. De Duitse toezeggingen staan volgens vakbond FNV niet op papier, maar worden de komende tijd verder uitgewerkt.

De bond spreekt van een opening in de onderhandelingen die ook positief kan uitpakken voor de Nederlandse situatie en voor locaties elders in Europa. ,,Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het behoud van banen in Duitsland ten koste gaat van bijvoorbeeld banen in IJmuiden", zo zegt FNV-bestuurder Aad in 't Veld.

Later deze maand vraagt personeel van Tata Steel in IJmuiden andermaal aandacht voor baangaranties en meer duidelijkheid. Volgens In 't Veld gaat het op 20 december om een manifestatie en niet om een staking.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal
ThyssenKrupp

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 11 december 2017 07:43
    Wat een vreemde tekst die ThyssenKrupp en Tata Steel overeen zijn gekomen met (Europese) vakbonden. 10 jaar baangarantie in een markt die wereldwijd is en zo grillig is als een achtbaan. Over een paar jaar nog maar eens bekijken of er komt een nieuwere samensmelting met een Amerikaans of Chinees bedrijf. Ik vind het in ieder geval boterzachte afspraak.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ArcelorMittal 24 apr
    23,640
    +0,72% +0,170
  2. ThyssenKrupp 24 apr
    4,513
    +0,51% +0,023

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links