Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging Wall Street in middaghandel

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag dicht bij de openingsstanden. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de totstandkoming van een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De handelsvolumes waren wat lager dan normaal vanwege Veterans Day. De aandelenbeurzen zijn op de jaarlijkse gedenkdag voor veteranen wel geopend, maar veel handelaren houden een lang weekeind.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 27.696 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent op 3087 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8463 punten.

Aan het handelsfront verklaarde de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen weekeinde dat de gesprekken met China de goede kant opgaan, maar dat hij alleen een deal zal sluiten die goed is voor de VS. Vorige week kwamen er nog berichten dat beide landen afspraken hadden gemaakt over het afbouwen van handelsheffingen. Vrijdag zei Trump dat Washington nog geen afspraken met Peking heeft gemaakt over tarieven.

Alibaba

Bij de bedrijven zakte de in New York genoteerde Chinese webwinkelreus Alibaba 0,8 procent. Alibaba draaide wederom een recordomzet tijdens de commerciële feestdag Singles Day in China. Ook de eveneens Chinese branchegenoot JD.com boerde goed. Dat aandeel noteerde 0,4 procent hoger.

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance won ruim 6 procent op overnamenieuws. KKR zou Walgreens formeel hebben benaderd voor een deal om het bedrijf van de beurs te halen. De met schuld gefinancierde deal zou een van de grootste in zijn soort ooit zijn.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing won 4,3 procent. De luchtvaartmaatschappijen American Airlines en Southwest Airlines verlengden hun annuleringen voor bestelde toestellen van het geplaagde type 737 MAX tot maart, maar dat werd tenietgedaan door de mededeling van Boeing dat de leveringen aan klanten mogelijk al in december kunnen worden hervat.

Verder verloor chipproducent Qualcomm 2,3 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. Ook fabrikant van netwerkapparatuur Cisco kreeg een afwaardering aan de broek. Het aandeel zakte 1,2 procent.

De euro was 1,1038 dollar waard, tegen 1,1039 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 57,13 dollar. Brentolie zakte een fractie in prijs tot 62,50 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links