Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'IMCD groeit door Life Science'

Gepubliceerd op 11 november 2019 13:24 | Views: 2.109

IMCD 28 jan

79,30 +0,80 (+1,02%)

AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD zal het derde kwartaal van het jaar afgesloten hebben met een hogere omzet. De groei komt voornamelijk tot stand door betere prestaties bij zijn divisie Life Science. Dat schrijven analisten bij Deutsche Bank in een vooruitblik op de handelsupdate, die voor dinsdag op de rol staat.

Volgens de kenners zal IMCD zijn omzet in het voorbije kwartaal op eigen kracht met 2 procent hebben opgevoerd, vergeleken met een jaar geleden. De toename komt volgens de analisten volledig op conto van de divisie die chemicaliën levert aan bedrijven in de biowetenschap. Met name in de Verenigde Staten zal het marktaandeel zijn gestegen. Al met al is de voorspelling dat Life Science met circa 5 procent zal zijn gegroeid.

Het onderdeel van IMCD dat chemicaliën doorverkoopt naar bedrijven in de auto-, bouw- en elektronica-sectoren kampt naar verwachting met tegenwind. Ook was het derde kwartaal voor bulkchemicaliën in zwakker.

Sterke prestatie

De kenners rekenen er op dat de winstgevendheid van IMCD volgend jaar licht verbetert en dat de groei vanaf het vierde kwartaal versnelt. Dat zou het gevolg zijn van de aanhoudende sterke prestatie in de divisie voor biowetenschappen en een herstel bij de industriële tak.

Deutsche Bank hanteert een koopadvies op IMCD met een koersdoel van 76 euro. Het aandeel IMCD noteerde maandag omstreeks 13.15 uur 0,3 procent lager op 72,15 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord