Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Actiegroep XS4ALL komt met Freedom Internet

Gepubliceerd op 11 november 2019 11:14 | Views: 4.072

KPN 17:39

2,35 -0,05 (-2,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Freedom Internet wordt de naam van de nieuwe internetprovider van de actiegroep die XS4ALL in de lucht wilde houden. De initiatiefnemers achter crowdfundingsactie XS4ALL Moet Blijven hebben de naam maandag bekendgemaakt. Om 11:11:11 uur is Freedom Internet gelanceerd, dat veiligheid en privacy als kernwaarden heeft.

Dat betekent niet dat klanten direct het internet op kunnen. De actiegroep hoopt in het eerste kwartaal van 2020 internetverbindingen te gaan leveren. Eerst via koper (ADSL) en glasvezel, daarna via de kabel. De actiegroep wil in drie jaar tijd 60.000 klanten aan zich binden, "waarmee we een zeer nette, rendabele onderneming kunnen opbouwen".

Privacyorganisatie Bits of Freedom heeft zich achter de nieuwe provider geschaard en de domeinnaam freedom.nl in bruikleen gegeven. "Als Freedom zich niet meer aan haar beloftes op het gebied van privacy en vrijheid zou houden, kan Bits of Freedom de overeenkomst stopzetten en de domeinnaam weer terug in eigen gebruik nemen", laat de actiegroep zelf weten.

Opheffing XS4ALL

De internetprovider krijgt een onafhankelijke Raad van Advies die kan adviseren over de wijze waarop de provider functioneert. De raad komt uit een aantal bekende personen te bestaan. Onder hen zijn ICT-expert Brenno de Winter, oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham en internetpionier Marleen Stikker.

Freedom Internet is opgericht, omdat KPN het merk XS4ALL wil opheffen. Die provider werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. Het moederbedrijf wil dat de honderdduizenden klanten van XS4ALL verhuizen naar KPN zelf.

De actiegroep achter Freedom Internet riep een crowdfundingsactie in het leven om met het bijeengebrachte geld een eigen internetprovider op te zetten. Binnen een paar dagen was het streefbedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. schragie 11 november 2019 11:49
  quote:

  tolman schreef op 11 november 2019 11:32:


  De nieuwe provider maakt geen schijn van kans, duurt veel te lang

  Ik mag hopen dat er genoeg mensen zijn die bewust nadenken over wat zij zelf doen, en niet als een domme gans in de kudde van grootmachten meelopen, om zonder dat ze er erg in hebben als vee worden leeggezogen en vooral dom gehouden.
  Denk na, en laat je waardevolle privé gegevens niet als melkkoe, over het internet verspreid worden.
  Ik zou zeggen, sluit je aan en laat de 'groten' zien dat het anders kan (en moet).
 2. WijHetVolk 11 november 2019 12:34
  " veiligheid en privacy als kernwaarden heeft." Van welke planeet komen deze gasten? Dit is 2019!! Er is geen veiligheid en vooral geen privacy meer. Diegene die nog steeds in een utopie leeft raad ik aan eens wat te gaan lezen/kijken over Edward Snowden. Die man heeft zijn leven opgeofferd om ons dat duidelijk te maken.
 3. kwast-c 11 november 2019 12:50
  quote:

  WijHetVolk schreef op 11 november 2019 12:34:


  " veiligheid en privacy als kernwaarden heeft." Van welke planeet komen deze gasten? Dit is 2019!! Er is geen veiligheid en vooral geen privacy meer. Diegene die nog steeds in een utopie leeft raad ik aan eens wat te gaan lezen/kijken over Edward Snowden. Die man heeft zijn leven opgeofferd om ons dat duidelijk te maken.


  En zo is het!!
 4. chogogo 11 november 2019 13:55
  quote:

  tolman schreef op 11 november 2019 11:32:


  De nieuwe provider maakt geen schijn van kans, duurt veel te lang


  Veronica toentertijd maakte ook geen schijn van kans en hebben goud geld gemaakt. Maar je hebt altijd van die mensen zoals tolman die denken in dooddoeners. Past in het rijtje: kan niet, hebben we al eens gedaan, kost teveel, Ja maar, ik zie het niet voor me, we hebben het al zo druk, dat is een te grote verandering, dat hoort niet bij onze afdeling
 5. eltollo 11 november 2019 14:54
  Ook ik denk dat Regggefiber, een dochteronderneming van KPN, er om staat te springen een opvolger van XS4all te faciliteren.

  Overigens is in mijn dorp door een locale partij al enige tijd glasvezel aangelegd. XS4all verklaarde me desgevraagd daar geen service op te gaan leveren omdat ze de coax en koper van Reggefiber moesten/wilden gebruiken.

  Als xs4all klant weet ik nog niet wat ik ga doen als de merknaam verdwijnt en de opvolger service in mijn dorp gaat aanbieden -- het is toch weer een heel gedoe om een ander e-mail adres aan alles en iedereen door te geven.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare