Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Iran verhoogde olieproductie

TEHERAN (AFN/BLOOMBERG) - Iran heeft zijn olieproductie afgelopen maand verder opgevoerd. Door dagelijks 210.000 vaten olie extra op te pompen, kwam de productie op het hoogste niveau uit sinds sancties tegen het land zijn opgeheven. Iran was in oktober goed voor 3,9 miljoen vaten olie per dag.

De productieverhoging van Iran was sterker dan waar de leden van oliekartel OPEC van uitgingen. Onlangs werd na lange onderhandelingen een voorlopig akkoord bereikt over een inperking van de productie door OPEC-leden. De olie-overvloed zette de prijzen de afgelopen jaren flink onder druk. De OPEC-landen hopen het akkoord eind november definitief te bekrachtigen.

Iran wil een uitzonderingspositie bij de inperking van de productie, omdat het land naar eigen zeggen nog moet bekomen van de jarenlange restricties. Ook Irak zegt gespaard te moeten worden vanwege de problemen in het land. Daarmee blijft de vraag boven de markt hangen of de bedrijven überhaupt tot een akkoord zullen komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 11 november 2016 14:20
    Het is wel bizar. Iedereen wilt een hogere olieprijs, althans de producenten, maar ze produceren allen zo veel mogelijk met als resultaat een lagere olieprijs. Het doel lijkt dus heel simpel, het resultaat is zeer moeilijk te bereiken. OPEC kan wel de produktie iets verlagen, maar iedereen staat klaar om in het gat te springen. De Saoedie's moet gewoon iedereen pijn gaan doen. Gewoon die 12 miljoen barrels gaan oppompen. Dan daalt de olieprijs als een gek en vervolgens luistert de rest de volgende keer wel naar de Saoedie's. Het lijkt op een soort Hollands koekhappen, maar er is geen koek. De Saoedie's hebben de sleutel in handen. Ze kunnen het meeste produceren tegen de laagste prijzen. De rest zal zo snel mogelijk in het slachtoffer rol duiken, terwijl ze zelf het vuur hebben aangestoken. Kom op Saoedie's laat jullie krachten zien. Pomp die 12 miljoen vaten per dag op. Een korte dive down, een grote sprong voorwaarts later in de olieprijzen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

34,015 24 apr
+0,135 +0,40%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links