Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Desinvesteringen dwingen BP tot afschrijving

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 11:39 | Views: 1.648

Royal Dutch Shell A 15:40

11,03 -0,20 (-1,76%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse energieconcern BP verwacht de eerder aangekondigde verkoop van bezittingen sneller dan verwacht af te ronden. Wel zorgen de desinvesteringen er voor dat het bedrijf in het derde kwartaal een afschrijving moet doen van 2 miljard tot 3 miljard dollar.

BP kondigde eerder aan in twee jaar tijd voor 10 miljard aan bezittingen van de hand te doen. Deze ingreep ligt voor op schema en zal eind dit jaar zijn voltooid. In de resultaten over het derde kwartaal zal BP de non-cash kostenpost opvoeren.

BP meldde verder dat de productie in het derde kwartaal werd beïnvloed door aanpassingen in markten waar marges doorgaans hoog liggen. Verder verstoorde orkaan Barry de productie van BP-platformen in de Golf van Mexico. Ook zullen belastingtarieven in het afgelopen kwartaal hoger liggen dan in het tweede kwartaal.

BP verwacht verder een belangrijke bijdrage van de verkoop van bezittingen in Alaska. Verder rekent het concern op verdere stappen in het verkoopproces van 48 oudere gasbezittingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare