Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak hoger door handelshoop

Damrak hoger door handelshoop

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag verder omhoog. Ook de meeste andere Europese beurzen wonnen terrein. Beleggers wachten vooral op meer nieuws van het handelsfront. De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat zijn team goede onderhandelingen heeft gevoerd met China en dat hij vrijdag de Chinese vicepremier Liu He zal ontmoeten in het Witte Huis.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 569,30 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 834,63 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,9 procent en Parijs klom 0,2 procent. Londen zakte 0,2 procent door een stijging van het Britse pond.

Biotechnoloog Galapagos (plus 1,8 procent) was koploper in de AEX na positieve testresultaten van een behandeling tegen reuma van het bedrijf. Informatieleverancier RELX sloot de rij met een verlies van 1,1 procent.

Beter dan verwacht

In de MidKap stond bouwer BAM bovenaan met een plus van 5,9 procent na positieve ontwikkelingen bij het zeesluisproject in IJmuiden. Fagron steeg 5,1 procent na een handelsbericht. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet afgelopen kwartaal flink stijgen en deed goede zaken in Noord-Amerika. Analisten van KBC Securities spraken van sterke kwartaalcijfers.

Hugo Boss kelderde 12 procent in Frankfurt. Het Duitse modehuis verlaagde opnieuw zijn winstverwachting na tegenvallende verkopen in het afgelopen kwartaal. SAP steeg 7,8 procent. Topman Bill McDermott treedt per direct terug bij het Duitse softwareconcern. SAP kwam ook met voorlopige kwartaalcijfers. Die waren beter dan verwacht.

Topman Renault

Publicis Groupe zakte ruim 11 procent in Parijs. Het Franse reclamebedrijf schroefde zijn winstverwachting opnieuw terug. Renault won 1,8 procent. De automaker staat naar verluidt op het punt topman Thierry Bolloré de deur te wijzen. Bolloré kwam aan het roer te staan na het ontslag van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn.

De euro was 1,1011 dollar waard, tegen 1,1015 dollar een dag eerder. De olieprijzen zaten in de lift na een explosie op een Iraanse olietanker die bij Saudi-Arabië in de Rode Zee vaart. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 54,46 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 60,15 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

875,03 12:43
+8,52 +0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links