Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore grootste daler in AEX

SBM Offshore grootste daler in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs schommelde woensdag rond de slotkoers van een dag eerder. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten weinig beweging zien. De Spaanse beurs toonde wel herstel na het opschorten van de onafhankelijkheidsprocedure van Catalonië.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 540,85 punten. De MidKap zakte ook 0,1 procent, tot 825,25 punten. De beurs in Parijs daalde 0,3 procent. Frankfurt stond vlak en Londen noteerde 0,2 procent lager.

De hoofdindex in Madrid dikte 1,1 procent aan, onder aanvoering van de Spaanse banken. De Catalaanse premier Carles Puigdemont zag voorlopig af van het eenzijdig uitroepen van de onafhankelijkheid van de deelstaat en wil onderhandelen met de Spaanse regering.

SBM Offshore

Oliedienstverlener SBM Offshore stond onderaan de AEX met een min van 1,8 procent. Grootste stijgers waren verzekeraar Aegon en digitaal beveiliger Gemalto met winsten van 0,6 procent.

Philips daalde 0,2 procent. Het zorgtechnologiebedrijf heeft ingestemd met verscherpt toezicht op zijn fabrieken in de Verenigde Staten waar onder meer defibrillatoren worden gemaakt en de productie van de apparaten voorlopig te staken.

Shell

Shell verloor 0,4 procent. Het olie- en gasbedrijf doet zijn belang van bijna 17 procent in het Braziliaanse gasdistributiebedrijf Comgás van de hand voor omgerekend 380 miljoen dollar.

Voedingsbedrijf Wessanen kampte met een adviesverlaging door KBC Securities en was de grootste daler in de MidKap met een verlies van 3,7 procent. Optiekketen GrandVision ging aan kop met een plus van 0,6 procent.

Takeaway

Bij de kleinere bedrijven won maaltijdbezorger Takeaway bijna 5 procent, na een adviesverhoging door Goldman Sachs.

In Frankfurt klom GEA Group 7,7 procent. Beleggers reageerden verheug op het nieuws dat het activistische hedgefonds Elliott een belang heeft genomen in de Duitse maker van voedingsverwerkende machines.

De euro was 1,1825 dollar waard, tegen 1,1805 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 51,09 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 56,71 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    874,67
    -1,06% -9,40
  2. HAL Trust 17:35
    125,200
    -1,73% -2,200
  3. SBM Offshore 17:35
    14,240
    -4,17% -0,620

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links