Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Azië overwegend in de plus

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag overwegend licht omhoog. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en een sterker dan verwachte toename van de Japanse machineorders. Ook de opschorting van de onafhankelijkheid van Catalonië zorgde voor enige opluchting op de financiële markten in Azië.

In Tokio sloot de Nikkei 0,3 procent hoger op 20.881,27 punten, volgens Bloomberg het hoogste niveau sinds 1996. Sanrio verloor bijna 10 procent. Het Japanse bedrijf achter het bekende merk Hello Kitty verlaagde zijn winstverwachting voor het boekjaar dat loopt tot maart 2018.

Kobe Steel ging opnieuw hard onderuit. Het aandeel kelderde dinsdag al 22 procent en woensdag kwam daar nog eens een 18 procent bovenop. Het op twee na grootste staalconcern van Japan liet weten dat niet alleen gegevens over de stevigheid en levensduur van aluminium- en koperproducten zijn vervalst, maar dat waarschijnlijk ook data over ijzerpoeder niet kloppen.

De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,6 procent hoger en de Kospi in Seoul klom 0,8 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent in de plus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links