Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump wil negatieve Amerikaanse rente

Gepubliceerd op 11 september 2019 13:19 | Views: 11.836 | Onderwerpen: Donald Trump, rente

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Federal Reserve de Amerikaanse rente drastisch verlaagt. Die moet volgens Trump "naar nul, of lager". Als dat doel bereikt is moeten de Verenigde Staten de staatsschuld herfinancieren. "De kosten van de rentebetalingen zouden dan een stuk lager kunnen, terwijl we de leningen gelijk langer vast kunnen zetten" twitterde hij.

Trump heeft al langer kritiek op het beleid van de Amerikaanse centrale bank en Fed-voorzitter Jerome Powell. De president wil dat de centrale bank de Amerikaanse economie stimuleert. "We hebben een geweldige munteenheid en veel macht", schreef hij. Volgens hem zouden de VS "altijd de laagste rente moeten betalen".

Trump wijt de hoge Amerikaanse rente, die sinds een renteverlaging eind juli op een bandbreedte van 2 procent tot 2,25 procent staat, aan het beleid van Powell en de Fed. Hij noemt de mogelijkheid om de rente naar nul te brengen "een kans die je maar een keer in je leven krijgt". Die kans lopen de VS mis door "idioten", meent Trump.

Gerelateerd

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 efreddy 11 september 2019 13:43
  quote:

  Rob GR schreef op 11 september 2019 13:35:


  tja, net zo'n goed idee als een atoombom in een orkaan gooien...lekker bezig kerel!


  Ik wil anders ook wel geld lenen aan een negatieve rente (en het aan hogere rente uitlenen), bij mijn laatste aanslagbiljet las ik dat de intrest bij laattijdig betalen 7 % bedroeg en dat vind ik wat veel als ik zelf maar 0.11% op een spaarrekening kan behalen.
 2. forum rang 4 Donald de Kwakerd 11 september 2019 14:15
  quote:

  Ron Kerstens schreef op 11 september 2019 13:56:


  @Donald ETFS Physical Silver (koers nu 15,50) volgt de zilverprijs ook prima hoor, geen enkele reden om munten/baren onder je bed te leggen tenzij je tot de doomdenkers hoort die het hele systeem in elkaar zien klappen.


  Zit al in de ETF's (goud en zilver). Voor een klein deel fysiek heeft wel m'n voorkeur. Vroeg of laat dondert de boel in elkaar verwacht ik.
 3. forum rang 6 Jopie1962 11 september 2019 14:16
  quote:

  zwanovsky schreef op 11 september 2019 14:12:


  Zodra die gecreëerde bubbel barst krijgen we een wereldwijde crisis die zijn weerga niet kent. De vorige keer werd deze gecreëerd door de subprime hypotheken/banken, straks mag Draghi de geschiedenisboeken in en wellicht dus ook Trump.


  #MeToo, want IK heb straks een wereldwijde crisis meegemaakt die zijn weerga niet kent!!
 4. Peak 11 september 2019 14:31
  Eerst in lange call opties op (junior) zilvermijnen vermogen opbouwen (tot een zilverprijs van 50 USD/ oz ongeveer)en voordat de boel klapt , dan is fysiek zilver/ goud/ ((land)bouw)) grond fijn om op over te stappen en enkele hoog dividend aandelen. Er zullen tegen die tijd vele buitengewone kansen langs komen om in te investeren. 2e huizen zullen tegen die tijd goedkoop langs de weg staan bijvoorbeeld, kleine bedrijfsruimtes, opslag etc.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare