Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos blinkt uit op Damrak

Galapagos blinkt uit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag in de min. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende handelszorgen. Op Beursplein 5 stond Galapagos volop in de schijnwerpers, na een positief analistenrapport. Ook ING wist de aandacht op zich gericht, na het aangekondigde vertrek van financieel directeur Koos Timmermans.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent in de min op 537,56 punten. De MidKap zakte eveneens 0,4 procent tot 767,05 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,5 procent achteruit.

Biotechnologiebedrijf Galapagos kreeg een positief advies van Bernstein en voerde de stijgers in de hoofdindex met afstand aan. Het aandeel won 5,1 procent. ook kabel- en telecombedrijf Altice Europe deed het goed met een plus van 4,2 procent.

ArcelorMittal

Staalfabrikant ArcelorMittal bleef onder druk staan na een verhoging van het overnamebod op zijn Indiase branchegenoot Essar Steel en stond onderaan bij de hoofdfondsen met een min van 3,1 procent. Bierbrouwer Heineken zakte 1,4 procent na een adviesverlaging door Berenberg.

ING verloor 0,8 procent na het nieuws rond Timmermans. Zijn vertrek houdt verband met de miljoenenschikking die de bank onlangs sloot vanwege witwaspraktijken. Het vertrek van de financieel topman toont volgens analisten van KBC Securities aan dat ING de zaak serieus neemt.

Concurrent ABN AMRO daalde 0,2 procent. De Italiaanse bank UniCredit (min 1,5 procent) zou volgens de krant Milano Finanza ABN AMRO en de Spaanse bank BBVA (min 0,1 procent) overwegen als mogelijke acquisitiedoelen in Europa. ABN en BBVA zouden echter een plan B zijn, topman Jean-Pierre Mustier van UniCredit heeft nog steeds zijn pijlen gericht op een samensmelting met het Franse Société Générale (min 0,8 procent).

Euro

Ryanair zakte in Dublin 1 procent. De Duitse piloten van de Ierse budgetmaatschappij leggen woensdag voor 24 uur het werk neer. De piloten eisen meer loon en betere arbeidsomstandigheden.

De euro was 1,1578 dollar waard tegen 1,1603 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 67,72 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 77,83 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Galapagos

Gerelateerd

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. Galapagos 19 apr
    27,180
    -0,73% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links