Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingswinst voor Damrak'

'Openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint maandag naar verwachting met winst aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger openen in navolging van de stevige koerswinsten in Azië. De aandacht blijft uit gaan naar de orkaanschade in de Verenigde Staten. Beleggers staat verder een relatief rustige beursweek te wachten, met een vrijwel lege agenda.

Aan het bedrijvenfront liet biotechnoloog Pharming weten klaar te zijn met de testen in fase 2 van het middel Ruconest ter voorkoming van acute zwellingen voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Pharming zal nu later dit jaar een verzoek indienen bij de FDA om Ruconest ook in te mogen zetten voor het voorkomen van acute zwellingen.

Ook Shell staat in het nieuws. Het olie- en gasconcern heeft volgens zakenkrant Financial Times een overeenkomst getekend met het Nigeriaanse Shoreline Energy voor de ontwikkeling van een gasdistributienetwerk rond de stad Lagos. Met de deal is 300 miljoen dollar gemoeid.

Continental

Kaartenmaker AND maakte bekend te gaan samenwerken met Continental. De data die door sensoren van de Duitse leverancier voor de auto-industrie worden verzameld, kan AND gebruiken om zijn kaarten te verbeteren. Daarnaast kunnen de kaarten in auto's door de samenwerking sneller en vaker worden geüpdatet.

Uit de beleggersbarometer van onlinebroker BinckBank bleek zaterdag dat het vertrouwen van beleggers ondanks diverse geopolitieke spanningen en natuurrampen stabiel is gebleven in september. Ahold Delhaize is favoriet onder beleggers, terwijl Gemalto de lijst van bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoert.

De Europese beurzen gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De AEX-index eindigde vrijwel vlak op 518,82 punten en de MidKap won 0,2 procent tot 802,50 punten. De beurs in Parijs sloot licht in het rood en Frankfurt steeg 0,1 procent. Londen daalde 0,3 procent. Ook Wall Street sloot vrijdag zonder grote koersuitslagen.

De euro was 1,2010 dollar waard, tegen 1,2037 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 0,8 procent tot 47,86 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 54,02 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links