Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Blik op verzekeraars en macro's op Damrak

Gepubliceerd op 11 aug 2019 om 16:04 | Views: 5.503 | Onderwerpen: verzekeringen

AEX 21 aug

550,42 +5,19 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers verwerken de komende week weer een reeks aan bedrijf- en macrocijfers. Op het Damrak openen onder meer AEX-fondsen Aegon en NN Group de boeken. Verder is er aandacht voor groeicijfers van onder meer de Nederlandse en Duitse economie. De blik blijft verder gericht op ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen China en de VS en de politieke onrust in Italië.

De Amerikaanse president Donald Trump houdt er geen rekening mee dat er snel een handelsdeal met China zal komen. De VS staan volgens hem open voor gesprekken met Peking. Maar een deal zit er voorlopig niet in. Peking zorgde afgelopen week voor de nodige reuring, nadat het een stevige waardedaling van de Chinese munt toestond.

Het zwaartepunt op Beursplein 5 lijkt de komende beursweek op donderdag te liggen. Die dag openen Aegon en NN Group de boeken. Ook de niet-beursgenoteerde verzekeraar Achmea meldt resultaten. Bij de kleinere fondsen is het die dag de beurt aan veevoederbedrijf ForFarmers.

Curetis

De week begint rustig met een nagenoeg lege agenda op maandag. Een dag later is het in Amsterdam de beurt aan technologiebedrijf TKH en leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion om cijfers te publiceren. Biotechnologiebedrijf Curetis volgt een dag later. De laatste dag van de week is het aan chemicaliëndistributeur IMCD. Verder is er deze week weer aandacht voor de financiële sector, wanneer niet-beursgenoteerde banken Rabobank en de Volksbank de boeken openen.

Ook zal er veel aandacht uitgaan naar de groeicijfers van de Duitse economie en het beleggersvertrouwen en de inflatie in de grootste economie van de eurozone. In Nederland worden eveneens cijfers over het bruto binnenlands product gepubliceerd.

Consumentenvertrouwen

Op macrovlak volgen verder ook cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen, inflatie en de winkelverkopen. Ook prijken data over de Britse consumenten- en producentenprijzen en data over de winkelverkopen op de agenda. Verder zal er aandacht zijn voor de groeicijfers van de Chinese economie en de impact van de handelsvete met de VS.

Over de grens publiceren onder meer Hello Fresh, TUI, Walmart, JC Penney, RWE, Carlsberg en Vestas resultaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
venelmptstraat
0
Altijd dezelfde opmerking op zondag middag. zal wel...verwachting is positief begin...en toen appte Trump...
dasokwat
0
Trump heeft geen haast,
de opbrengst van de Chinese import tax is in Juni verdubbeld naar $86 jard.
Makkelijk verdiend , en de import zal ongetwijfeld afnemen, en daar gaat het in eerste instantie om.
China heeft weer $200 jard moeten inpompen in hun afnemende economie.

Nu de beurzen zakken zal hij de strop om de nek van Xi wel wat laten vieren
Erny
0
De blik blijft verder gericht op ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen China en de VS. Goed dat dit nog even wordt herhaald.
dasokwat
0
Ja, je zou het bijna vergeten , in 7 v/d 10 commentaren van onze "beursanalisten" wordt het vermeld.
Wat zullen onze "specialisten" nog te vertellen hebben als het allemaal voorbij is, het moet werkelijk een ramp voor ze worden
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord