Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arrestaties in VS om handel met voorkennis

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De politie in de Verenigde Staten heeft een vijftal hackers en handelaren opgepakt, die door middel van inbraken in systemen koersgevoelige informatie wisten te bemachtigen. Dat meldde een woordvoerder van de FBI dinsdag.

De vijf zouden onder meer de beschikking hebben gehad over nog niet gepubliceerde persberichten van bedrijven. Daardoor konden ze op de beurs al inspelen op de verwachte koersbeweging van de betreffende bedrijven. Onder meer de servers van PRNewswire Association, Marketwired en Business Wire waren gekraakt. Daardoor hadden zij de beschikking over gegevens van bedrijven als Boeing, Hewlett-Packard, Caterpillar en Oracle.

In de afgelopen jaren wisten de criminelen 150.000 documenten te bemachtigen. De hackers opereerden waarschijnlijk vanuit Oekraïne en mogelijk Rusland. De groep zou circa 30 miljoen dollar hebben verdiend. In totaal zouden de autoriteiten negen mensen in het vizier hebben.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 augustus 2015 17:00
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 11 augustus 2015 16:37:

    Fantastische handel moet dat toch zijn. Overnameaankondigingen, surseance aanvragen, winstwaarschuwingen enz inzien voor de rest dat kan en dan in alle rust een positie innemen. Met slechts 30 miljoen winst zijn ze nog vrij bescheiden geweest lijkt me.
    Bescheiden? .... waarschijlijk hebben ze lopen blunderen in het begin. Als je voorkennis hebt, dan moet er veel meer uit te halen zijn.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links