Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street nog in ban van woorden Powell'

Gepubliceerd op 11 juli 2019 14:51 | Views: 1.834

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een licht hogere opening. Het sentiment op de handelsvloeren wordt nog altijd gestut door de woorden van Fed-president Jerome Powell. Kenners maakten woensdag uit zijn getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden op dat er waarschijnlijk een renteverlaging aankomt.

Het vooruitzicht op renteverlagingen maakt aandelen een relatief aantrekkelijke belegging ten opzichte van obligaties, dus stonden de beursgraadmeters woensdag al duidelijk in de plus. De brede S&P 500 doorbrak zelfs voor het eerst de grens van 3000 punten, om uiteindelijk met 0,5 procent winst te sluiten op 2993,07 punten. Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,3 procent op 26.860,20 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger op 8202,53 punten.

Analisten krijgen donderdag de mogelijkheid om uitspraken van Powell opnieuw op een weegschaal te leggen. Hij praat dan de Senaat bij over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De Amerikaanse inflatie, die van grote invloed is op dat beleid, viel met 1,6 procent in juni lager uit dan een maand eerder.

China

Op het handelsfront klonken er bemoedigende geluiden vanuit Peking. Het Chinese ministerie van Handel laat weten dat een vergelijk in het handelsconflict met de Verenigde Staten mogelijk is, zolang er aandacht is voor zorgen van beide kanten.

Delta Airlines presenteerde kwartaalcijfers en zag in de recente resultaten aanleiding zijn vooruitzichten voor heel het jaar naar boven bij te stellen. De luchtvaartmaatschappij profiteerde van een grote vraag naar vliegreizen en gunstige ticketprijzen. Ook andere vliegmaatschappijen als United Airlines, Southwest en American Airlines stonden voorbeurs in de plus.

Bed Bath and Beyond

Woonwinkelketen Bed Bath and Beyond sloot het voorbije kwartaal af met verlies. Het bedrijf kreeg voor de tweede keer binnen korte tijd te maken met een bijzondere afschrijving.

Grote techbedrijven staan in de belangstelling nu een nieuwe wet in Frankrijk is aangenomen. Het land gaat internationaal opererende technologieconcerns als Google, Apple, Amazon en Facebook een eigen belasting opleggen. De Amerikaanse president Donald Trump keerde zich eerder tegen de 'digitaks' en laat onderzoeken of er tegenmaatregelen mogelijk zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare