Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bestuurder verruilt ING voor Commerzbank

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 14:13 | Views: 2.758

COMMERZBANK AG 17 jul

6,48 -0,16 (-2,43%)

ING 17 jul

10,28 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Bestuurslid Roland Boekhout verlaat ING om bij de Duitse branchegenoot Commerzbank aan de slag te gaan. Hij treedt met onmiddellijke ingang terug uit het bestuur en blijft nog tot 15 september aan om te zorgen voor een goede overdracht, zo laat ING weten.

Boekhout was bij ING lid van de raad van bestuur en gaf leiding aan Market Leaders, wat betekende dat hij verantwoordelijk was voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de bank, zo licht een woordvoerder toe. Hij werkte sinds 1991 voor ING in diverse functies. Boekhout treedt op 1 januari in dienst bij Commerzbank. Daar wordt hij lid van de directie met Corporate Clients in zijn portefeuille.

Boekhout laat weten om persoonlijke redenen te kiezen voor een terugkeer naar Duitsland, waar hij van 2010 tot 2017 topman was van de Duitse tak van ING. "Wij betreuren het maar begrijpen de stap", zegt ING-topman Ralph Hamers over het vertrek van Boekhout. ING zegt op een later moment mededelingen te zullen doen over de opvolging van Boekhout. In de tussentijd neemt Hamers de taken van Boekhout over.

Onlangs gingen er nog geruchten dat ING probeerde om Commerzbank over te nemen. Daarbij zou ING zelfs een verplaatsing van zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt hebben overwogen. Het financiële concern zelf heeft zich nooit uitgelaten over de geruchtenstroom. Volgens de laatste berichten zou ING inmiddels niet meer geïnteresseerd zijn in een deal met de Duitsers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 80% zegt kopen 10 stemmen
COMMERZBANK AG 100% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
horscamp
0
kenner66
0
Geweldig schaakspel.
Hapklaar brokje voor ING van maken.
ECB gaat zorgen dat we een consolidatie slag gaat komen in Europa dit om niet te ver achterop te raken bij de US.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links