Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Opening horeca drukt omzetpiek supermarkten'

Gepubliceerd op 11 juni 2020 18:38 | Views: 1.633 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 17:28

26,32 +0,58 (+2,25%)

DIEMEN (AFN) - De omzet van supermarkten lag vorige week nog duidelijk hoger dan een jaar eerder, maar die groei was minder spectaculair dan in eerdere weken. Dat constateren marktonderzoekers Nielsen en IRI. De onderzoekers gaan ervan uit dat de opening van de horeca sinds 1 juni meespeelt in de mindere groei.

De omzet steeg vorige week met 8,4 procent, stelt Nielsen. In de vier voorafgaande weken was er volgens de marktonderzoeker nog sprake van groei met dubbelcijferige percentages.

IRI kwam met vergelijkbare cijfers. Mogelijk speelt mee dat mensen ook weer buiten de deur zijn gaan eten en drinken. Maar de onderzoekers geven aan dat ook het minder lekkere weer een rol kan hebben gespeeld. Daarnaast was het vorige week maandag Tweede Pinksterdag. Dan hanteren winkels vaak aangepaste openingstijden wat tevens kan hebben bijgedragen aan de omzetdaling.

De sluiting van cafés en restaurants vanwege het coronavirus zorgde voorheen voor de veel hogere verkoopcijfers bij grootgrutters. Doordat eten buitenshuis amper mogelijk was, sloegen consumenten meer eten en drinken in bij de supermarkten. Nu de horeca voorzichtig weer de deuren opent is dat effect minder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. xkinkykongx 20 juni 2020 09:43
    Wat ook helemaal vergeten wordt in de cijfers , is de problematiek rond politiek activisme. Ik had geen boodschappen meer gedaan bij AH sinds ze zich geuit hebben tegen zwarte piet te zijn. Door de CC weer wel. Nu weer het Derksen verhaal, één tweet van iemand met net iets meer dan 1200 volgers , en waarvan je de tweets niet kunt lezen als je geen volger bent, en AH zwicht meteen weer. Dus maar weer ergens anders boodschappen gaan doen, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben, gezien het bereik van Voetbal International, ( en ik kijk er niet eens naar), zet ik de het koersdoel van AH op 18,5€
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare