Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Erber grote aankoop voor DSM'

Gepubliceerd op 11 juni 2020 10:54 | Views: 4.223

DSM 17:35

128,50 +1,80 (+1,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Een overname van het Oostenrijkse Erber zou een grote aankoop zijn voor DSM. Volgens analisten van ING gaf het speciaalchemiebedrijf sinds 2003 niet meer zoveel uit aan één overname als de 1 miljard die in mediaberichten wordt genoemd voor Erber. Desondanks is de balans van DSM zo sterk, dat het bedrijf dat bedrag goed kan verteren.

De marktvorsers schatten dat een overname van Erber de omzet en het bedrijfsresultaat (ebitda) met zo'n 4 procent laat groeien. De prijs van 1 miljard euro zou zorgen voor een kleine stijging van de verhouding tussen schulden en bedrijfsresultaat, maar de schulden zouden eind dit jaar nog altijd maar 2 keer zo groot zijn als het bedrijfsresultaat.

ING heeft een sell-advies voor DSM met een koersdoel van 90,94 euro. Het aandeel stond donderdag rond 10.45 uur 0,4 procent in de min op 117,05 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 50% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare