Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grootste problemen door corona voorbij voor AkzoNobel

Gepubliceerd op 11 juni 2020 08:37 | Views: 3.757

Akzo Nobel 11 aug

83,90 +1,70 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN) - De ergste problemen door het coronavirus zijn voor verffabrikant AkzoNobel achter de rug. De impact van de uitbraak van het virus zal in het tweede kwartaal wel groter zijn dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen alleen Azië geraakt werd.

In april lag de omzet van AkzoNobel 30 procent lager dan een jaar eerder, in mei was dat nog 20 procent en in juni ziet de verfmaker het herstel doorzetten. De distributiekanalen in Europa en China voor de afdeling Decorative Paints zijn weer grotendeels geopend. In de rest van Azië en in Zuid-Amerika zijn er nog wel problemen.

Het herstel voor de divisie Performance Coatings gaat wat trager. De takken die zich bezig houden met lakken voor de auto- en luchtvaartindustrie zijn zwaarder geraakt.

AkzoNobel maakt volgende maand de cijfers over het tweede kwartaal bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare