Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winstreeks Wall Street houdt aan'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijkt de winstreeks op Wall Street voorlopig aan te houden. Beleggers blijven erg gespitst op de ontwikkelingen rond het handelsconflict met China. Daarnaast heeft president Donald Trump weer uitgehaald naar het beleid van de Federal Reserve.

De Chinese overheid heeft maatregelen aangekondigd om de investeringen in infrastructuur verder aan te jagen. Het gaat om een poging van Peking om afzwakkende economie op gang te houden te midden van alle handelsspanningen. Lokale Chinese overheden kunnen voor financiering van projecten voortaan gebruik gaan maken van speciale leningen.

Trump heeft wederom duidelijk gemaakt dat hij vindt dat de rentes in de Verenigde Staten omlaag kunnen. Via Twitter beklaagde hij zich over de koepel van centrale banken in de VS, de Federal Reserve, die volgens hem te hoge rentetarieven hanteert. Verder beschuldigde de president Europa en andere economisch machtsblokken van het manipuleren van de waarde van valuta. Daarvan zouden de VS de dupe zijn.

Overnames

Beyond Meat staat in de schijnwerpers. JPMorgan heeft het advies voor de maker van vleesvervangers verlaagd. Beyond Meat maakte recent zijn beursdebuut en is sindsdien zo hard in waarde gestegen dat het aandeel volgens de analisten van de bank nu eigenlijk overgewaardeerd is.

Er is daarnaast nog overnamenieuws. Apollo Global Management koopt fotodeeldienst Shutterfly. Daarmee is zo'n 2 miljard dollar gemoeid. Verder heeft Apple een deal gesloten met chipconcern Broadcom over de levering van componenten. Ook zijn de ogen gericht op Tesla. De maker van elektrische auto's houdt dinsdag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Wall Street is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De overeenkomst tussen de VS en Mexico over de aanpak van migratie gaf steun aan het sentiment. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 26.062,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2886,73 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent tot 7823,16 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links