Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen over breed front omhoog

Beurzen over breed front omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag over een breed front omhoog. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,8 procent hoger op 557,91 punten. De MidKap dikte 1,5 procent aan tot 767,19 punten. Londen en Parijs wonnen tot 0,8 procent. De Duitse beurs, die maandag dicht was, maakte een inhaalslag en klom 1,4 procent.

AMG was de grote winnaar in de MidKap met een winst van 6,8 procent. De metalenspecialist wil zijn divisie Technologies afsplitsen en apart naar de beurs brengen. SBM Offshore won 2,6 procent. De maritiem dienstverlener heeft een intentieverklaring getekend met oliebedrijf Petrobras voor de inzet van productie- en opslagschip (FPSO) dat momenteel wordt gebouwd. Grootste daler was vastgoedbedrijf WDP met een min van 0,6 procent.

De enige dalers

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen werden opgepikt. Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een plus van ruim 5 procent. De Duitse concurrent ThyssenKrupp dikte 4 procent aan.

Galapagos won 1,4 procent. De biotechnoloog en zijn Franse partner Servier kwamen met positief nieuws over het onderzoek van een kandidaatmedicijn bij patiënten met artrose in de knie. Verzekeraar NN Group klom 2,1 procent na een adviesverhoging door KBC Securities. Supermarktconcern Ahold-Delhaize en bierbrouwer Heineken waren de enige dalers bij de hoofdfondsen met verliezen van 0,6 en 0,2 procent.

Overname

In Londen kelderde het Britse modemerk Ted Baker 26 procent na een winstwaarschuwing. Commerzbank steeg 1,9 procent in Frankfurt. Beleggers reageerden nog op het bericht in de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat ING geen interesse meer heeft in een overname van de Duitse bank.

De euro noteerde op 1,1314 dollar, tegen 1,1311 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 53,62 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 62,25 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links